Yksityislento

Yksityislennolla koko kuumailmapallo on sinun ja ystäviesti käytettävissä. Voit vaikuttaa lähtöpaikkaan ja ajankohtaan. Tilatessasi yksityislennon voit olla etukäteen yhteydessä sähköpostilla lennot@kuumailmapallolento.fi. Voimme varmistaa saatavuuden toivomanasi ajankohtana ja sopia myös toivomastasi lähtöpaikasta.

Yksityisiä kuumailmapallolentoja järjestetään useilla paikkakunnilla. Hinnat näet verkkokaupassa. Jos oma paikkakuntasi ei löydy hinnastosta, niin kysy tarjous.

Kelvollinen pallon lähtöpaikka on sähköjohdoista ja korkeista rakennuksista vapaa vähintään neljäkymmentä metriä kanttiinsa oleva, pohjaltaan melko tasainen, pallon kankaalle turvallinen alue. Lähtöpaikka voi olla esimerkiksi urheilukenttä, pelto, iso nurmialue, parkkipaikka tai vaikka jopa oma kotipiha. Lopullisen tarkan lähtöpaikan määrää lentäjä lentosuunnitelmaa tehdessään, sillä tarkan lähtöpaikan valintaan vaikuttaa mm. tuulen suunta.

Kuumailmapallolento kestää noin tunnin. Keväällä ja kesällä sopivaa lentoaikaa on aikainen aamu heti auringonnousun jälkeen ja myöhäinen ilta auringon tehon jo laskiessa. Myöhemmin syksyllä ja talvella lento on mahdollista järjestää valoisaan päiväsaikaan.

Myös lentoonlähtöä edeltäviin valmisteluihin on varattava aikaa noin tunti, sillä pallon virittäminen lähtökuntoon vie harjaantuneeltakin avustajajoukolta suunnilleen puoli tuntia ja useimmiten siirtymisiin kokoontumispaikalta lopulliselle lähtöpaikalle on varattava aikaa.

Lennolle lähdettäessä tarkkaa laskeutumispaikkaa ei vielä tiedä. Palloa seuraa tähän toimintaan harjaantuneet avustajat, ja lopulliselta laskupaikalta on paluukuljetus autolla ilmojen teiltä saapuville matkustajille. Laskun jälkeen jaetaan jokaiselle matkustajalle diplomi aplodien kera. Kokonaisuudessaan kuumailmapallolentotapahtumaan kannattaa varata aikaa 4-5 tuntia.

Ikäraja: Alaikäraja on 6 vuotta. Yläikärajaa ei ole, kunhan kunto vaan kestää seistä koko lennon ajan, sillä kuumailmapallon korissa ei ole penkkejä.

Osallistujamäärä: Max. kahdeksan henkilön ryhmä Keski-Suomen, Mikkelin ja Pohjanmaan alueilla. Max. viiden henkilön ryhmä Lahden ja Mäntsälän seudulla. Isompia ryhmiä on mahdollista lennättää useammalla pallolla.

Sää: Lentoja tehdään säävarauksella. Mikäli sää estää lennon (yleensä tuuli, sade tai sumu), siirretään lento toiseen ajankohtaan.

Pukeutuminen: Lennolle kannattaa pukeutua asiallisesti vuodenaikaan ja keliin soveltuviin ulkoiluvarusteisiin. Hyvät varusteet lennolle ovat päähine, käsineet ja vuodenaikaan soveltuvat jalkineet, joilla selviät maastossa (esim. pellolla ja metsikössä).

Saatavuus: Kuumailmapallolennot toteutetaan kesällä iltaisin (aloitus esim. noin klo 20.00) tai aikaisin aamulla (aloitus n. klo 5.00), jolloin tuuli on kuumailmapallolennolle suotuisa. Talvella voi lentää valoisaan päiväsaikaan, mutta yleensä pimeimpään aikaan marras-helmikuussa ei järjestetä lentoja.

Lahjakortin voimassaolo: Lahjakortti on voimassa 12 kk ostopäivästä.

Tuotekuva Kuumailmapallolento
Kuumailmapallolento

Kuumailmapallolento kestää noin tunnin. Keväällä ja kesällä yleislentoja lennetään iltaisin auringon tehon jo laskiessa.

259,00 269,00 
Tuotekuva Yksityinen kuumailmapallolento
Yksityinen kuumailmapallolento

Kuumailmapallolento kestää noin tunnin. Keväällä ja kesällä yleislentoja lennetään iltaisin auringon tehon jo laskiessa.

1520,00 2500,00 
Yleisölennot

Voit ostaa lahjakortin kuumailmapallolennolle verkkokaupastamme.

Lentokalenterista voit varata paikan haluamallesi yleisölennolle.

Kuumailmapallolennoilla on aina säävaraus. Yleisölento toteutetaan, kun osallistujia on Jyväskylän ja Seinäjoen lennoilla vähintään 6 henkilöä, Lahden ja Mäntsälän lennoilla vähintään 4 henkilöä.

Postituslista